DRUGAČIJI PAPRIKAŠ Sa sočivom i slaninom, priprema nije teška a govori 5 jezika

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

paprikaš sa sočivom i slaninom
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g sočiva
  • 2 šargarepe
  • 1/4 korena celera
  • 1 luk crveni
  • 1 čen belog luka
  • 200 g dimljene slanine
  • 2 kašike ulja
  • 800 ml supe

Priprema
Sočivo ostavite u vodi da prenoći. Šargarepu, celer, crni i beli luk isecite što sitnije. Slaninu isecite na trake, propržite u šerpi na malo ulja, pa je izvadite. U istom ulju izdinstajte crni i beli luk, dodajte zeleniš, slaninu, začine i sočivo, pa zalijte supom. Kuvajte oko 45 minuta.

Komentari (0)

Loading