ČIZKEJK Brz, jednostavan i predivan kolač koji svi vole
Omiljeni kolač sa sirom možete da pravite sa raznim sastojcima, može da bude i mrsan i posan...

Potrebno je
Za koru:
Možda vas zanima:

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu
Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g istopljenog maslaca
- 5 kašika mleka
Za beli fil:
- 400 g neslanog sira
- 10 g želatina
- 6 kašika vode
- 120 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
Za voćni fil:
- 450 g crvenog voća
- 10 g želatina
- 6 kašika vode
- 100 ml vode
- 10 g vanilin šećera
- 4-6 kašika šećera
- kalup od 26 cm (može i od 24 cm)
Priprema:
Voćni fil: U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme u šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.
Kora: U činiju sipajte mleveni keks, mleko, istopljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.
Beli fil: U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil, dodajte i kesicu kremfiksa).
Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frižideru najbolje preko noći, a najmanje šest sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaže tokom sečenja, prvo zasecite voćni žele, obrišite nož, pa isecite parče.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)