STARINSKA POPARA Zaboravljeno jelo iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Iskoristite stari hleb i napravite ovo jeftino a izdašno jelo. Savršeno je za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 300 g starog hleba
- 2 l vode
- 2 kašičice soli
- 100 g domaće svinjske masti
- 2 kašike kajmaka
- 200 g sira
Priprema
Isecite hleb na ne previše sitne komade. Sipajte vodu u šerpu i stavite na vatru. Posolite kad proključa, dodajte isečen hleb, potopite i ostavite da vri 2 minuta. Izvadite hleb rešetkastom kašikom pa prebacite u vatrostalnu činiju. Rasporedite preko hleba kajmak i sir, Zagrejte mast pa prelijte preko sira, treba da se čuje kad prelivate da "cvrči".
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)