DODAJTE SVINJSKU MAST I ISPAŠĆE SAVRŠENA Proveren recept za najbolju lenju pitu
Recept će uspeti svima, pa i potpunim početnicima a kad jednom napravite, pravićete stalno.
Za testo:
- 1 celo jaje
- 2 žumanceta
- 100 g šećera
- 200 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 420 g brašna
- 250 g svinjske masti
Za nadev
- 1,5 kg jabuka
- 300 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 15 g griza
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte žumanca sa šećerom, a zatim dodajte celo jaje, prašak za pecivo, mleko i mast. Umešajte brašno u sjedinjenu smesu pa zamesite testo. Onda ga razvaljajte i podelite na dva jednaka dela. Polovinu testa prebacite u kalup za pečenje koji ste prekrili papirom. Zatim izbodite i pecite 10 minuta, izvadite i prekrijte pripremljenim nadevom. Ogulite, očistite i izrendajte jabuke. Ostavite da odstoje pola sata pa ih rukama iscedite. Sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kad provri, kuvajte još 10 do 15 minuta, dok ne dobijete gust sirup. U prohlađen sirup dodajte jabuke, cimet i griz pa promešajte. Drugu polovinu testa razvaljajte na pek papiru, preokrenite na nadev i odstranite papir. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25-30 minuta. Prohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu pre služenja. Bon appetit!
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)