DODAJTE SVINJSKU MAST I ISPAŠĆE SAVRŠENA Proveren recept za najbolju lenju pitu
Recept će uspeti svima, pa i potpunim početnicima a kad jednom napravite, pravićete stalno.

Za testo:
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Jednostavna i mirisna, zasladiće vas u trenu.

LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za prave sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola odmah.

POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

LENJA PITA SA BUNDEVOM Klasik na drugačiji način u savršenom spoju ukusa
Neodoljiva i sočna, uzećete parće više.
- 1 celo jaje
- 2 žumanceta
- 100 g šećera
- 200 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 420 g brašna
- 250 g svinjske masti
Za nadev
- 1,5 kg jabuka
- 300 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 15 g griza
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte žumanca sa šećerom, a zatim dodajte celo jaje, prašak za pecivo, mleko i mast. Umešajte brašno u sjedinjenu smesu pa zamesite testo. Onda ga razvaljajte i podelite na dva jednaka dela. Polovinu testa prebacite u kalup za pečenje koji ste prekrili papirom. Zatim izbodite i pecite 10 minuta, izvadite i prekrijte pripremljenim nadevom. Ogulite, očistite i izrendajte jabuke. Ostavite da odstoje pola sata pa ih rukama iscedite. Sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kad provri, kuvajte još 10 do 15 minuta, dok ne dobijete gust sirup. U prohlađen sirup dodajte jabuke, cimet i griz pa promešajte. Drugu polovinu testa razvaljajte na pek papiru, preokrenite na nadev i odstranite papir. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25-30 minuta. Prohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu pre služenja. Bon appetit!

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

KUPUS NA VODI Ukusno jelo na kašiku, zamirisaće cela kuća
Ručak koji se brzo sprema, a pun vitamina.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.

POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru
Prave se lako, a pojedu brzo.
Komentari (0)