KAČAMAK SA SIROM Doručak koji budi uspomene i vraća u detinjstvo!
Slasan obrok držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 1 l vode
- 2-3 kašičice soli
- 300 g belog kukuruznog brašna
- beli kravlji sir u kriškama
- svinjska mast
Priprema:
Vodu sipajte u lonac i stavite na šporet. Uključite ringlu na najjače. Kada voda provri, dodajte so, pa smanjite vatru i sipajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte kačamak dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi. U drugoj šerpici istopite kašiku svinjske masti i vrelu sipajte preko kačamaka. Sve dobro izmešajte pa sipajte u tanjir. Na kraju, preko kačamaka izrendajte sir.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Komentari (0)