KAČAMAK SA SIROM Doručak koji budi uspomene i vraća u detinjstvo!
Slasan obrok držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 1 l vode
- 2-3 kašičice soli
- 300 g belog kukuruznog brašna
- beli kravlji sir u kriškama
- svinjska mast
Priprema:
Vodu sipajte u lonac i stavite na šporet. Uključite ringlu na najjače. Kada voda provri, dodajte so, pa smanjite vatru i sipajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte kačamak dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi. U drugoj šerpici istopite kašiku svinjske masti i vrelu sipajte preko kačamaka. Sve dobro izmešajte pa sipajte u tanjir. Na kraju, preko kačamaka izrendajte sir.
Možda vas zanima:
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
CRNOGORSKI SMOČANI KAČAMAK Pravi se oko 50 minuta, a tajna ukusa je u ovome
Po originalnom receptu se udara posebnom drvenom palicom kačamarom ili tucnjem, pa otud naziv smočani.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)