GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
Potrebno je
- 250 g junećeg mlevenog mesa
- 250 g svinjskog mlevenog mesa
- 100 g suve slanine
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- pola sitno seckane ljute papričice
- ulje
- čen belog luka
- so
- biber
- pola kašičice tucane ljute paprike
- na vrh noža sode bikarbone
- lepinja ili somun po potrebi
Priprema
U jednoj posudi sjedinite juneće i svinjsko mleveno meso u homogenu smesu. Zasebno u posudu naseckajte sitno luk pa posolite i pobiberite. Dodajte tucanu ljutu papriku, slaninu sečenu na kockice i kačkavalj sečen na kockice. Izmešajte sve pa dodajte mleveno meso. Pokrijte providnom flijom i stavite u frižider na pola sata. Iseckajte sitno pola ljute papričice. Rukom oblikujte pljeskavice pa u sredinu svake, stavite po malo ljute paprike. Stavite u tiganj da se prže, prvo kratko na jakoj temperaturi, sa obe strane, pa smanjite da bi se zapeklo i unutra. Stavite u lepinju ili somun i dodajte prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKA PLJESKAVICA Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu
Napravite gurmansku pljeskavicu po kafanskom receptu. Sočna i slasna, kakvu do sada niste probali.
FENOMENALNE PLJESKAVICE Po ovom receptu su bolje nego iz kioska brze hrane!
Potreban vam je samo hleb i možete uživati u ukusnom obroku.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)