GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.

gurmanska pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g junećeg mlevenog mesa 
  • 250 g svinjskog mlevenog mesa 
  • 100 g suve slanine
  • 150 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • pola sitno seckane ljute papričice
  • ulje
  • čen belog luka
  • so
  • biber
  • pola kašičice tucane ljute paprike
  • na vrh noža sode bikarbone
  • lepinja ili somun po potrebi
     

Priprema

U jednoj posudi sjedinite juneće i svinjsko mleveno meso u homogenu smesu. Zasebno u posudu naseckajte sitno luk pa posolite i pobiberite. Dodajte tucanu ljutu papriku, slaninu sečenu na kockice i kačkavalj sečen na kockice. Izmešajte sve pa dodajte mleveno meso. Pokrijte providnom flijom i stavite u frižider na pola sata. Iseckajte sitno pola ljute papričice. Rukom oblikujte pljeskavice pa u sredinu svake, stavite po malo ljute paprike. Stavite u tiganj da se prže, prvo kratko na jakoj temperaturi, sa obe strane, pa smanjite da bi se zapeklo i unutra. Stavite u lepinju ili somun i dodajte prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading