GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
Potrebno je
- 250 g junećeg mlevenog mesa
- 250 g svinjskog mlevenog mesa
- 100 g suve slanine
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- pola sitno seckane ljute papričice
- ulje
- čen belog luka
- so
- biber
- pola kašičice tucane ljute paprike
- na vrh noža sode bikarbone
- lepinja ili somun po potrebi
Priprema
U jednoj posudi sjedinite juneće i svinjsko mleveno meso u homogenu smesu. Zasebno u posudu naseckajte sitno luk pa posolite i pobiberite. Dodajte tucanu ljutu papriku, slaninu sečenu na kockice i kačkavalj sečen na kockice. Izmešajte sve pa dodajte mleveno meso. Pokrijte providnom flijom i stavite u frižider na pola sata. Iseckajte sitno pola ljute papričice. Rukom oblikujte pljeskavice pa u sredinu svake, stavite po malo ljute paprike. Stavite u tiganj da se prže, prvo kratko na jakoj temperaturi, sa obe strane, pa smanjite da bi se zapeklo i unutra. Stavite u lepinju ili somun i dodajte prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJA GURMANSKA PLJESKAVICA Ista je kao ona iz kafane, nećete moći da prestanete da jedete
Služite uz puno luka, lepiju i soseve po želji.
NAPRAVITE PRAVE KAFANSKE PLJESKAVICE Tajna je u jednom sastojku za koji znaju samo pravi roštilj majstori
Ako volite jela od mesa i pravi ste gurman u duši imamo odličan recept za vas. Pljeskavica ali jača i bolja , sa više začina i još boljim ukusom.
PLJESKAVICA KOJA TOPI SRCA I VILICE Prava leskovačka magija
Samo dodajte prilog po želji.
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)