GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
Potrebno je
- 250 g junećeg mlevenog mesa
- 250 g svinjskog mlevenog mesa
- 100 g suve slanine
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- pola sitno seckane ljute papričice
- ulje
- čen belog luka
- so
- biber
- pola kašičice tucane ljute paprike
- na vrh noža sode bikarbone
- lepinja ili somun po potrebi
Priprema
U jednoj posudi sjedinite juneće i svinjsko mleveno meso u homogenu smesu. Zasebno u posudu naseckajte sitno luk pa posolite i pobiberite. Dodajte tucanu ljutu papriku, slaninu sečenu na kockice i kačkavalj sečen na kockice. Izmešajte sve pa dodajte mleveno meso. Pokrijte providnom flijom i stavite u frižider na pola sata. Iseckajte sitno pola ljute papričice. Rukom oblikujte pljeskavice pa u sredinu svake, stavite po malo ljute paprike. Stavite u tiganj da se prže, prvo kratko na jakoj temperaturi, sa obe strane, pa smanjite da bi se zapeklo i unutra. Stavite u lepinju ili somun i dodajte prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJA GURMANSKA PLJESKAVICA Ista je kao ona iz kafane, nećete moći da prestanete da jedete
Služite uz puno luka, lepiju i soseve po želji.
NAPRAVITE PRAVE KAFANSKE PLJESKAVICE Tajna je u jednom sastojku za koji znaju samo pravi roštilj majstori
Ako volite jela od mesa i pravi ste gurman u duši imamo odličan recept za vas. Pljeskavica ali jača i bolja , sa više začina i još boljim ukusom.
PLJESKAVICA KOJA TOPI SRCA I VILICE Prava leskovačka magija
Samo dodajte prilog po želji.
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)