PUNJENE LIGNJE Aromatični posni ručak za koji će vam svi tražiti recept
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 1 pakovanje očišćenih lignji (oko 20 kom.)
- 20 kašičica pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 dl belog vina
- 1 veza peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- po želji biber
- po želji so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro operite lignje, pa ih ocedite, isecite sitno krake i ostavite sa strane. Sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na maslinovom ulju. Dodajte seckane krake, pirinač i polovinu seckanog belog luka. Kratko propržite na tihoj vatri, pa dodajte belo vino, posolite i pobiberite. Neprestano mešajte sve dok pirinač malo ne nabubri i tečnost ne ispari dopola. Skinite sa ringle pa dodajte pola veze peršuna. Pripremljenom smesom punite lignje. Najpre malo lignje zasečete na vrhu da biste ih lakše punili. Fil ravnomerno rasporedite pa čačkalicama zatvorite lignje da ne bi fil ispadao. Poređajte lignje u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok blago ne porumene. Pomešajte 4 kašike maslinovog ulja sa belim lukom i pola veze peršuna. Preliv sipajte preko lignji pa zapecite još nekoliko minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)