PUNJENE LIGNJE Aromatični posni ručak za koji će vam svi tražiti recept
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.

Potrebno je
- 1 pakovanje očišćenih lignji (oko 20 kom.)
- 20 kašičica pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 dl belog vina
- 1 veza peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- po želji biber
- po želji so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro operite lignje, pa ih ocedite, isecite sitno krake i ostavite sa strane. Sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na maslinovom ulju. Dodajte seckane krake, pirinač i polovinu seckanog belog luka. Kratko propržite na tihoj vatri, pa dodajte belo vino, posolite i pobiberite. Neprestano mešajte sve dok pirinač malo ne nabubri i tečnost ne ispari dopola. Skinite sa ringle pa dodajte pola veze peršuna. Pripremljenom smesom punite lignje. Najpre malo lignje zasečete na vrhu da biste ih lakše punili. Fil ravnomerno rasporedite pa čačkalicama zatvorite lignje da ne bi fil ispadao. Poređajte lignje u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok blago ne porumene. Pomešajte 4 kašike maslinovog ulja sa belim lukom i pola veze peršuna. Preliv sipajte preko lignji pa zapecite još nekoliko minuta.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)