PUNJENE LIGNJE Aromatični posni ručak za koji će vam svi tražiti recept
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 1 pakovanje očišćenih lignji (oko 20 kom.)
- 20 kašičica pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 dl belog vina
- 1 veza peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- po želji biber
- po želji so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro operite lignje, pa ih ocedite, isecite sitno krake i ostavite sa strane. Sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na maslinovom ulju. Dodajte seckane krake, pirinač i polovinu seckanog belog luka. Kratko propržite na tihoj vatri, pa dodajte belo vino, posolite i pobiberite. Neprestano mešajte sve dok pirinač malo ne nabubri i tečnost ne ispari dopola. Skinite sa ringle pa dodajte pola veze peršuna. Pripremljenom smesom punite lignje. Najpre malo lignje zasečete na vrhu da biste ih lakše punili. Fil ravnomerno rasporedite pa čačkalicama zatvorite lignje da ne bi fil ispadao. Poređajte lignje u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok blago ne porumene. Pomešajte 4 kašike maslinovog ulja sa belim lukom i pola veze peršuna. Preliv sipajte preko lignji pa zapecite još nekoliko minuta.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
Komentari (0)