NOVAKOVA DECA OBOŽAVAJU OVE SLASNE PALAČINKE Po receptu Dijane Đoković
Iako se ne pridržava strogih pravila zdrave ishrane kao njen sin Novak i snaja Jelena, Dijana Đoković kaže da im se ne meša u izbor. Porodična žena, supruga i majka trojice sinova, od kojih je jedan svetski reket broj 1, voli da kuva za svoje najbliže. Kada joj dođu u Beograd unuci Stefan i Tara, potrudi se da ih obraduje omiljenim poslasticama, među kojima su palačinke.
Potrebno je
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 4 kašike ulja
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- kašičica-dve šećera
- prstohvat soli
Priprema:
U činiji razbijte jaja, pa dodajte šećer i so. Mikserom umutite pa dodajte polovinu pripremljene količine brašna i mleka, pa ostatak brašna i mleka. Sve vreme mešajte dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte mineralnu vodu i ulje pa nastavite sa mešanjem. Ostavite smesu da odstoji trideset minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju sa nekoliko kapi ulja. Filujte nadevom po želji.
Možda vas zanima:
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)