NOVAKOVA DECA OBOŽAVAJU OVE SLASNE PALAČINKE Po receptu Dijane Đoković
Iako se ne pridržava strogih pravila zdrave ishrane kao njen sin Novak i snaja Jelena, Dijana Đoković kaže da im se ne meša u izbor. Porodična žena, supruga i majka trojice sinova, od kojih je jedan svetski reket broj 1, voli da kuva za svoje najbliže. Kada joj dođu u Beograd unuci Stefan i Tara, potrudi se da ih obraduje omiljenim poslasticama, među kojima su palačinke.
Potrebno je
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 4 kašike ulja
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- kašičica-dve šećera
- prstohvat soli
Priprema:
U činiji razbijte jaja, pa dodajte šećer i so. Mikserom umutite pa dodajte polovinu pripremljene količine brašna i mleka, pa ostatak brašna i mleka. Sve vreme mešajte dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte mineralnu vodu i ulje pa nastavite sa mešanjem. Ostavite smesu da odstoji trideset minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju sa nekoliko kapi ulja. Filujte nadevom po želji.
Možda vas zanima:
PUDING PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a priprema je "prosta ko pasulj"
Dodavanjem pudinga ukus će biti mnogo sočniji, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROZE PALAČINKE UKUSNIJE OD KLASIČNIH Intresantne boje, ulepšaće svaku trpezu
Voćne i preukusne, otopićete se od miline.
PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
DRUGAČIJE PALAČINKE OD SPANAĆA Sočne i slasne, a gotove za 10 minuta, prste da poližete
Ako volite klasične palačinke, ove ćete obožavati.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)