IRSKI HLEB PO RECEPTU MARTE STJUART Pravi se za 15 minuta a ostaće svež i 2 nedelje
Recept poznate svetske kuvarice Marte Stjuart. Ako ga umotate u plastičnu kesu trajaće i 2 nedelje na sobnoj temperaturi.
Potrebno je
- 3 kašike neslanog maslaca, otopljenog
- 4 šolje brašna + još malo za mešenje
- 3/4 šolje šećera
- 3/4 šolje suvog grožđa
- 2 kašike semenki kima
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 1/2 šolje mlaćenice
- 2 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvo grožđe, kim, sodu bikarbonu, so i prašak za pecivo. U jendoj šerpici lagano ugrejte mleko, tek da bude mlako, pa ga mutite sa nakupljenim kajmakom dok se ne izdvoji maslac. Preostala tečnost je mlaćenica. Zasebno umutite mlaćenicu, jaja i 2 kašike maslaca. Dodajte prethodnoj smesi pa zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini mesite testo oko 4 minuta, pa oblikujte loptu. Premažite ostatkom maslaca pa zasecite x na vrhu lopte. Pecite oko 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok čačkalica ne izađe suva iz hleba. Pustite da se ohladi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)