POSNA PITA OD KISELOG KUPUSA Hrskavih kora i sočnog nadeva, oduševiće i one izbirljive
Posna a slasna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- srednja glavica kiselog kupusa
- biber
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte glavicu kiselog kupusa, što sitnije. Operite u hladnoj vodi pa dinstajte dok ne omekša i ne ispari tečnost. Dodajte malo ulja pa još malo propržite i pobiberite. Kore poprskajte mešavinom ulja i vruće vode. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte do 2 kore pa preko stavite kupus. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Preko stavite koru pa poprskajte uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pitu pa poprskajte toplom vodom i pokrijte krpom. Pustite da se prohladi pa secite na kocke. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)