POSNA PITA OD KISELOG KUPUSA Hrskavih kora i sočnog nadeva, oduševiće i one izbirljive
Posna a slasna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- srednja glavica kiselog kupusa
- biber
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte glavicu kiselog kupusa, što sitnije. Operite u hladnoj vodi pa dinstajte dok ne omekša i ne ispari tečnost. Dodajte malo ulja pa još malo propržite i pobiberite. Kore poprskajte mešavinom ulja i vruće vode. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte do 2 kore pa preko stavite kupus. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Preko stavite koru pa poprskajte uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pitu pa poprskajte toplom vodom i pokrijte krpom. Pustite da se prohladi pa secite na kocke. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
NJOKE SA SLANINOM Slasni specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, po receptu bez premca
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravićete ga očas posla, a bolji do sada niste jeli
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
LAKO OČISTITE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
VANILICE SA JOGURTOM Starinski slatkiš idealan za slavsku trpezu, po receptu teta Jele
U sočnom spoju sa jogurtom, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
Komentari (0)