POSNA PITA OD KISELOG KUPUSA Hrskavih kora i sočnog nadeva, oduševiće i one izbirljive
Posna a slasna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- srednja glavica kiselog kupusa
- biber
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte glavicu kiselog kupusa, što sitnije. Operite u hladnoj vodi pa dinstajte dok ne omekša i ne ispari tečnost. Dodajte malo ulja pa još malo propržite i pobiberite. Kore poprskajte mešavinom ulja i vruće vode. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte do 2 kore pa preko stavite kupus. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Preko stavite koru pa poprskajte uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pitu pa poprskajte toplom vodom i pokrijte krpom. Pustite da se prohladi pa secite na kocke. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)