POPARA IZ RERNE Starinsko jelo na drugačiji način, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Jelo koje podseća na dane detinjstva i bakinu kuhinju, ali na drugačiji način.

popara
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 kriški starog hleba 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 čaša jogurta
  • 100 g sira
  • 1 kocka margarina
  • 70 g rendanog kačkavalja
  • po potrebi ulje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stari hleb isecite na kockice pa poređajte u nauljen pleh. U jednoj posudi umutite pavlaku za kuvanje i jogurt, pa prelijte kockice hleba. Ostavite da tako odstoji 10 minuta. Zatim rasporedite sir, pa dodajte margarin. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pleh, pospite rendani kačkavalj pa zapecite još 5 minuta, da se kačkavalj otopi. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading