POPARA IZ RERNE Starinsko jelo na drugačiji način, ukućani će stajati u redu za još
Jelo koje podseća na dane detinjstva i bakinu kuhinju, ali na drugačiji način.
Potrebno je
- 4 kriški starog hleba
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša jogurta
- 100 g sira
- 1 kocka margarina
- 70 g rendanog kačkavalja
- po potrebi ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stari hleb isecite na kockice pa poređajte u nauljen pleh. U jednoj posudi umutite pavlaku za kuvanje i jogurt, pa prelijte kockice hleba. Ostavite da tako odstoji 10 minuta. Zatim rasporedite sir, pa dodajte margarin. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pleh, pospite rendani kačkavalj pa zapecite još 5 minuta, da se kačkavalj otopi. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim
Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.
STARINSKA POPARA Zaboravljeno jelo iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Iskoristite stari hleb i napravite ovo jeftino a izdašno jelo. Savršeno je za doručak ili večeru.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
Komentari (0)