POPARA IZ RERNE Starinsko jelo na drugačiji način, ukućani će stajati u redu za još
Jelo koje podseća na dane detinjstva i bakinu kuhinju, ali na drugačiji način.
Potrebno je
- 4 kriški starog hleba
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša jogurta
- 100 g sira
- 1 kocka margarina
- 70 g rendanog kačkavalja
- po potrebi ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stari hleb isecite na kockice pa poređajte u nauljen pleh. U jednoj posudi umutite pavlaku za kuvanje i jogurt, pa prelijte kockice hleba. Ostavite da tako odstoji 10 minuta. Zatim rasporedite sir, pa dodajte margarin. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pleh, pospite rendani kačkavalj pa zapecite još 5 minuta, da se kačkavalj otopi. Prijatno!
Možda vas zanima:
POPARA IZ RERNE BUDI NOSTALGIJU Starinsko jelo na kome su odrasle generacije
Pravi se brzo i lako, a savršeno za doručak.
POPARA IZ BAKINE KUHINJE BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo na kome su odrasle generacije
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
POPARA Starinski doručak od jeftinih sastojaka na kome su odrasle generacije
Kremasto i zasitno jelo.
POPARA Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi nostalgiju, a savršeno za doručak
Držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)