NEODOLJIVI KREM OD PISTAĆA Namažite ga na parče hleba ili premažite palačinke, sve što vam treba za savršeno jutro
Sladak i preukusan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 kašika šećera u prahu
- 150 g oljuštenih neslanih pistaća
- 190 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike putera
Priprema:
U šerpu srednje veličine stavite vodu da provri, pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da ključa 4 minuta pa ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Savijte krpu i istrljajte pistaće da bi im spala ljuska. U blender stavite pistaće sa četvrtinom šolje mleka i kašikom šećera u prahu. Blendajte dok sve ne postane glatka pasta. Zagrejte u šerpi na laganoj vatri preostalo mleko sa puterom i belom čokoladom da se istopi, pa sklonite sa strane. Pastu od pistaća vratite u blender pa dodajte mešavinu bele čokolade. Blendajte dok sve ne bude izuzetno glatko i kremasto.
MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
Komentari (0)