NEODOLJIVI KREM OD PISTAĆA Namažite ga na parče hleba ili premažite palačinke, sve što vam treba za savršeno jutro
Sladak i preukusan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 kašika šećera u prahu
- 150 g oljuštenih neslanih pistaća
- 190 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike putera
Priprema:
U šerpu srednje veličine stavite vodu da provri, pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da ključa 4 minuta pa ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Savijte krpu i istrljajte pistaće da bi im spala ljuska. U blender stavite pistaće sa četvrtinom šolje mleka i kašikom šećera u prahu. Blendajte dok sve ne postane glatka pasta. Zagrejte u šerpi na laganoj vatri preostalo mleko sa puterom i belom čokoladom da se istopi, pa sklonite sa strane. Pastu od pistaća vratite u blender pa dodajte mešavinu bele čokolade. Blendajte dok sve ne bude izuzetno glatko i kremasto.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KREM OD PISTAĆA Bez šećera je, a super ide uz kroasan ili palačinke
Čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji.
ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)