NEODOLJIVI KREM OD PISTAĆA Namažite ga na parče hleba ili premažite palačinke, sve što vam treba za savršeno jutro
Sladak i preukusan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 kašika šećera u prahu
- 150 g oljuštenih neslanih pistaća
- 190 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike putera
Priprema:
U šerpu srednje veličine stavite vodu da provri, pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da ključa 4 minuta pa ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Savijte krpu i istrljajte pistaće da bi im spala ljuska. U blender stavite pistaće sa četvrtinom šolje mleka i kašikom šećera u prahu. Blendajte dok sve ne postane glatka pasta. Zagrejte u šerpi na laganoj vatri preostalo mleko sa puterom i belom čokoladom da se istopi, pa sklonite sa strane. Pastu od pistaća vratite u blender pa dodajte mešavinu bele čokolade. Blendajte dok sve ne bude izuzetno glatko i kremasto.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)