POSNI GULAŠ OD ŠAMPINJONA Sočno jelo koje greje dušu i telo, a nećete biti gladni satima
Dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 400 ml kuvanog paradajza
- 3 glavice crnog luka
- 2 lista lovora
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 100 ml ulja
Priprema:
U tiganju na zagrejanom ulje izdinstajte crni luk. Kad omekša, dodajte šampinjone sečene na kriške pa dinstajte dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje. Nakon što voda skoro ispari, dodajte začine i nalijte kuvani paradajz. Dinstajte desetak minuta, uz povremeno mešanje. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)