ŠAMPITA Neodoljiv kolač osvaja na prvi zalogaj, još bolji od onog iz poslastičare
Starinski desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 10 jaja
- 1 kg šećera
- 14 kašika hladne vode
- 7 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika ulja
- 5 kašika mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Žumanca umutite sa 5 kašika šećera pa dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko. Pecite u podmazanom plehu. U zasebnoj šerpici na šporetu stavite da se kuva 750 g šećera sa 14 kašika hladne vode. Nakon što se pojave mehurići, kuvajte još 2 minuta. Umutite 10 belanaca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, jednu po jednu kašiku i mutite i lagano sipajte ključalu vodu i mutite još 5-7 minuta. Na ohlađenu podlogu premažite gotov sneg od belanaca. Čokoladu otopite na malo ulja i premažite preko šampite.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)