ŠAMPITA Neodoljiv kolač osvaja na prvi zalogaj, još bolji od onog iz poslastičare

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Starinski desert nestaće sa stola odmah.

posna šampita
Printscreen/Youtube/BininSahan

Potrebno je:

  • 10 jaja 
  • 1 kg šećera 
  • 14 kašika hladne vode
  • 7 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 5 kašika ulja 
  • 5 kašika mleka 
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Žumanca umutite sa 5 kašika šećera pa dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko. Pecite u podmazanom plehu. U zasebnoj šerpici na šporetu stavite da se kuva 750 g šećera sa 14 kašika hladne vode. Nakon što se pojave mehurići, kuvajte još 2 minuta. Umutite 10 belanaca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, jednu po jednu kašiku i mutite i lagano sipajte ključalu vodu i mutite još 5-7 minuta. Na ohlađenu podlogu premažite gotov sneg od belanaca. Čokoladu otopite na malo ulja i premažite preko šampite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading