ŠAMPITA Neodoljiv kolač osvaja na prvi zalogaj, još bolji od onog iz poslastičare
Starinski desert nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.

NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
- 10 jaja
- 1 kg šećera
- 14 kašika hladne vode
- 7 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika ulja
- 5 kašika mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Žumanca umutite sa 5 kašika šećera pa dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko. Pecite u podmazanom plehu. U zasebnoj šerpici na šporetu stavite da se kuva 750 g šećera sa 14 kašika hladne vode. Nakon što se pojave mehurići, kuvajte još 2 minuta. Umutite 10 belanaca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, jednu po jednu kašiku i mutite i lagano sipajte ključalu vodu i mutite još 5-7 minuta. Na ohlađenu podlogu premažite gotov sneg od belanaca. Čokoladu otopite na malo ulja i premažite preko šampite.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.

NEPEČENA MAK TORTICA ZA USKRS Brza poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

ROLOVANO BELO MESO PUNJENO SIROM I POVRĆEM Uskršnji ručak koji će gosti obožavati
Sočno i slasno, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)