ŠAMPITA Neodoljiv kolač osvaja na prvi zalogaj, još bolji od onog iz poslastičare
Starinski desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 10 jaja
- 1 kg šećera
- 14 kašika hladne vode
- 7 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika ulja
- 5 kašika mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Žumanca umutite sa 5 kašika šećera pa dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko. Pecite u podmazanom plehu. U zasebnoj šerpici na šporetu stavite da se kuva 750 g šećera sa 14 kašika hladne vode. Nakon što se pojave mehurići, kuvajte još 2 minuta. Umutite 10 belanaca u čvrst sneg pa dodajte 10 kašika šećera, jednu po jednu kašiku i mutite i lagano sipajte ključalu vodu i mutite još 5-7 minuta. Na ohlađenu podlogu premažite gotov sneg od belanaca. Čokoladu otopite na malo ulja i premažite preko šampite.
Možda vas zanima:
DOMAĆA ŠAMPITA Napravite ovako i svi će tražiti dodatno parče, mekana kao duša
Starinski recept za kolač koji se topi u ustima.
DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)