NAJLEPŠE SALATE ZA TOPLO VREME I SUNČANE DANE Lagane i hranljive, a mogu da zamene obrok
Od čuvene Cezar, preko paste sa piletinom, pasulja sa povrćem ili kus kusa, zameniće obrok i držati dugo sitim.
Hladna pasta sa piletinom
Potrebno je
- 200 g makarona
- 200 g pilećeg mesa po izboru
- 100 g šunkarice
- 100 g mariniranih šampinjona
- 2 paradajza
- 100 ml majoneza
- 1 kašika parmezana
Priprema:
Meso skuvajte, odvojte od kostiju i isecite na sitne komade. Šunku isecite na kockice. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, isperite i ocedite. Šampinjone isecite na sitnije komade. Sve staviti u posudu i izmešajte. Sipajte majonez, posolite i izmešajte. Stavite u frižider da se ohladi. Pre serviranja stavite iseckan paradajz i pospite parmezanom.
Pasulj s povrćem
Potrebno je
- 300 g belog pasulja
- 1/2 celera
- 1/2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 1 lovorov list
- 1 beli deo praziluka
- 1 kašičica iseckanog peršuna
- 1/2 limuna (sok)
- 1 kašika maslinovog ulja
- biber, so, mlevena paprika
Priprema:
Potopite pasulj u vodu i ostavite preko noći. Promenite vodu i skuvajte ga. Posebno skuvajte celer, koren peršuna, crni luk, šargarepu, papriku i lovor. Dodajte nekoliko zrna bibera, so po ukusu. Kuvano povrće iseckajte na kockice i pomešajte sa pasuljem. Dodajte po ukusu još soli, bibera, mlevenu papriku. Sipajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte i pospite peršunom.
Kuskus
Potrebno je
- 150 g kuskusa
- 250 ml vode
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 10 čeri paradajza
- 1 paprika
- 1 krastavac
Za preliv:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica šećera
- so, biber
Priprema:
Vodu posolite i stavite da provri, pa prelijte kuskus. Poklopite i ostavite da stoji pet minuta. Dodajte maslinovo ulje, izmešajte. Dodajte čeri presečen napola, krastavac i papriku isečene na kockice. Preliv: Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, šećer, so i biber po ukusu. Sipajte preliv preko kuskusa sa povrćem i izmešajte. Služite hladno.
Cezar
Potrebno je
- 1 glavica zelene salate
- 250 g pilećih prsa
- 3 čena belog luka
- 5 kašika majoneza
- 2 šake krutona
- 2 kašike sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
- 1 kašika rendanog parmezana
- 1 limun (sok)
Priprema:
Zelenu salatu sitno iscepkajte, dodajte malo maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk. Piletinu ispecite u rerni ili ispržite u tiganju, pa iseckajte na manje komade i dodajte u zelenu salatu. Polijte limunovim i vorčester sosom, majonezom, posolite po ukusu. Dodati krutone, izmešajte i pospite parmezanom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)