NAJLEPŠE SALATE ZA TOPLO VREME I SUNČANE DANE Lagane i hranljive, a mogu da zamene obrok
Od čuvene Cezar, preko paste sa piletinom, pasulja sa povrćem ili kus kusa, zameniće obrok i držati dugo sitim.
Hladna pasta sa piletinom
Potrebno je
- 200 g makarona
- 200 g pilećeg mesa po izboru
- 100 g šunkarice
- 100 g mariniranih šampinjona
- 2 paradajza
- 100 ml majoneza
- 1 kašika parmezana
Priprema:
Meso skuvajte, odvojte od kostiju i isecite na sitne komade. Šunku isecite na kockice. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, isperite i ocedite. Šampinjone isecite na sitnije komade. Sve staviti u posudu i izmešajte. Sipajte majonez, posolite i izmešajte. Stavite u frižider da se ohladi. Pre serviranja stavite iseckan paradajz i pospite parmezanom.
Pasulj s povrćem
Potrebno je
- 300 g belog pasulja
- 1/2 celera
- 1/2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 1 lovorov list
- 1 beli deo praziluka
- 1 kašičica iseckanog peršuna
- 1/2 limuna (sok)
- 1 kašika maslinovog ulja
- biber, so, mlevena paprika
Priprema:
Potopite pasulj u vodu i ostavite preko noći. Promenite vodu i skuvajte ga. Posebno skuvajte celer, koren peršuna, crni luk, šargarepu, papriku i lovor. Dodajte nekoliko zrna bibera, so po ukusu. Kuvano povrće iseckajte na kockice i pomešajte sa pasuljem. Dodajte po ukusu još soli, bibera, mlevenu papriku. Sipajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte i pospite peršunom.
Kuskus
Potrebno je
- 150 g kuskusa
- 250 ml vode
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 10 čeri paradajza
- 1 paprika
- 1 krastavac
Za preliv:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica šećera
- so, biber
Priprema:
Vodu posolite i stavite da provri, pa prelijte kuskus. Poklopite i ostavite da stoji pet minuta. Dodajte maslinovo ulje, izmešajte. Dodajte čeri presečen napola, krastavac i papriku isečene na kockice. Preliv: Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, šećer, so i biber po ukusu. Sipajte preliv preko kuskusa sa povrćem i izmešajte. Služite hladno.
Cezar
Potrebno je
- 1 glavica zelene salate
- 250 g pilećih prsa
- 3 čena belog luka
- 5 kašika majoneza
- 2 šake krutona
- 2 kašike sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
- 1 kašika rendanog parmezana
- 1 limun (sok)
Priprema:
Zelenu salatu sitno iscepkajte, dodajte malo maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk. Piletinu ispecite u rerni ili ispržite u tiganju, pa iseckajte na manje komade i dodajte u zelenu salatu. Polijte limunovim i vorčester sosom, majonezom, posolite po ukusu. Dodati krutone, izmešajte i pospite parmezanom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)