NAJLEPŠE OBROK SALATE OD KROMPIRA Predlozi za brze užine za posao koje se pojedu u trenu
Možete da jedete samostalno ili dodate kao prilog uz jelo.
Sa pesto sosom
Sastojci:
- 500 g skuvanog krompira
- 200 g šampinjona
- 50 g maslina bez koštica
- 1 crni luk
- 50 g pesto sosa
- so, biber
Priprema:
Skuvani krompir isecite na kocke. Šampinjone isecite na kriške i dinstajte dok ne omekšaju. Masline isecite na kolutove, a crni luk sitno. Sve stavite u činiju za salatu i izmešajte. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte pesto sos. Dobro izmešajte i držite u frižideru do služenja.
S mladim sirom i jajima
Sastojci:
- 250 g mladog sira
- 4 krompira
- 3 jaja
- 3 struka vlašca
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- ulje
- so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir i jaja posebno. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Dodajte izmrvljen mladi sir, crni luk iseckan na rebarca i sitno iseckan beli luk. Dodajte jaja isečena na četvrtine, biber, so i ulje po ukusu. Polako izmešajte. Pospite iseckanim vlašcem.
Na turski način
Sastojci:
- 6 krompira
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 2 kašike sveže usitnjene nane
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
Priprema:
Neoljušteni krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kada se prohladi, oljuštite ga i isecite na kocke. Pomešajte sa peršunom i nanom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber. Ostavite da odstoji 15 minuta da se ukusi prožmu i poslužite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)