NAJLEPŠE OBROK SALATE OD KROMPIRA Predlozi za brze užine za posao koje se pojedu u trenu
Možete da jedete samostalno ili dodate kao prilog uz jelo.
Sa pesto sosom
Sastojci:
- 500 g skuvanog krompira
- 200 g šampinjona
- 50 g maslina bez koštica
- 1 crni luk
- 50 g pesto sosa
- so, biber
Priprema:
Skuvani krompir isecite na kocke. Šampinjone isecite na kriške i dinstajte dok ne omekšaju. Masline isecite na kolutove, a crni luk sitno. Sve stavite u činiju za salatu i izmešajte. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte pesto sos. Dobro izmešajte i držite u frižideru do služenja.
S mladim sirom i jajima
Sastojci:
- 250 g mladog sira
- 4 krompira
- 3 jaja
- 3 struka vlašca
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- ulje
- so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir i jaja posebno. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Dodajte izmrvljen mladi sir, crni luk iseckan na rebarca i sitno iseckan beli luk. Dodajte jaja isečena na četvrtine, biber, so i ulje po ukusu. Polako izmešajte. Pospite iseckanim vlašcem.
Na turski način
Sastojci:
- 6 krompira
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 2 kašike sveže usitnjene nane
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
Priprema:
Neoljušteni krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kada se prohladi, oljuštite ga i isecite na kocke. Pomešajte sa peršunom i nanom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber. Ostavite da odstoji 15 minuta da se ukusi prožmu i poslužite.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)