DOMAĆA PILEĆA SUPA Provereni klasik koji niko ne odbija, a prehlada prolazi kao rukom odnešena
Okrepiće vam dušu i telo a poješćete u slast.
Potrebno:
- 2 pileća bataka sa karabatakom
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 manje parče celera
- 1 glavica crnog luka
- so i biber
- rezanci.
Priprema:
U lonac sa vodom stavite meso i pustite da se kuva. Očistite i iseckajte šargarepu, celer i paškanat. Na ringli propržite luk pa ga dodajte u lonac. Dodajte povrće i kuvajte oko pola sata. Začinite, dodajte rezance i kuvajte još 5 minuta. Ukrasite svežim peršunom. Služite toplo. Bon appetit!

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.
Komentari (0)