BRZA I JEFTINA JOGURT POGAČA Gotova za 20 minuta, a mekana kao duša
Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, ili po želji.
Potrebno je
- 1 čaša jogurta
- 2 jajeta
- 0,5 dl ulja
- 2,5 čaše brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
U jednu posudu stavite brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje i jogurt pa zamesite testo. Oblikujte pogaču pa je prebacite u pleh obležen pek papirom. Sačekajte 10 minuta da se rerna zagreje na 250 stepeni pa smanjite i pecite. Pecite pogalu oko 20 minuta na 220 stepeni, dok ne porumeni. Vruću pogaču prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite malo, pa služite uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
DUNAVSKI TALASI U savršenom kremastom spoju sa višnjama, kolač stvoren za uživanje
Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)