BRZA I JEFTINA JOGURT POGAČA Gotova za 20 minuta, a mekana kao duša
Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, ili po želji.
Potrebno je
- 1 čaša jogurta
- 2 jajeta
- 0,5 dl ulja
- 2,5 čaše brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
U jednu posudu stavite brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje i jogurt pa zamesite testo. Oblikujte pogaču pa je prebacite u pleh obležen pek papirom. Sačekajte 10 minuta da se rerna zagreje na 250 stepeni pa smanjite i pecite. Pecite pogalu oko 20 minuta na 220 stepeni, dok ne porumeni. Vruću pogaču prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite malo, pa služite uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)