BRZA I JEFTINA JOGURT POGAČA Gotova za 20 minuta, a mekana kao duša
Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, ili po želji.
Potrebno je
- 1 čaša jogurta
- 2 jajeta
- 0,5 dl ulja
- 2,5 čaše brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
U jednu posudu stavite brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje i jogurt pa zamesite testo. Oblikujte pogaču pa je prebacite u pleh obležen pek papirom. Sačekajte 10 minuta da se rerna zagreje na 250 stepeni pa smanjite i pecite. Pecite pogalu oko 20 minuta na 220 stepeni, dok ne porumeni. Vruću pogaču prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite malo, pa služite uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.
STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)