NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.
Čoko loptice sa bademom
Potrebno je
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 50 g mlevenih badema
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina
- 150 ml vode
- 3 kašike soka od pomorandže
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Sipajte u šerpu vodu, šećer, dodajte iseckan margarin i stavite na tihu vatru da provri. Tada dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se istopi. Kuvajte tri minuta, sklonite sa šporeta i dodajte keks, badem i sok od pomorandže. Izmešajte i pravite kuglice željene veličine. Stavite ih u frižider da se stegnu. Istopite čokoladu sa uljem, umočite svaku kuglicu i stavite na rešetku ili pek-papir da se stegnu. Po želji ih možete uvaljati i u čokoladne mrvice.
Kuglice od banane
Potrebno je
- 4 banane
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 200 g kokosa
- 200 g šećera u prahu
- 3 kašike kakaoa
- 100 g kokosa za dekoraciju (mlevenog keksa ili oraha, po želji)
Priprema:
Izgnječite oljuštene banane viljuškom. Dodajte mleveni keks, kokos, šećer u prahu i kakao. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako smesa ne može da se lepo sjedini, dodajte malo soka po želji. Pravite loptice veličine oraha i odmah svaku uvaljajte u kokos.
Rafaelo bombice
Potrebno je
- 400 g krompira
- 250 g margarina
- 250 g prah šećera
- 300 g kokosa
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, prospite vodu i ostavite da se ohladi. Oljuštite i izgnječite viljuškom. Margarin sobne temperature penasto umutite sa šećerom. Dodajte izgnječen krompir i mikserom mutite da se sjedine i da nema grudvica. Dodajte kokos i mutite da dobijete ujednačenu smesu. Pravite loptice veličine po želji i uvaljajte u kokos.
Bombice od jabuka i keksa
Potrebno je:
- 500 g rendanih jabuka
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 150 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Kuvajte jabuke i šećer na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok tečnost ne uvri. Dodajte posni mleveni keks i cimet. Sve dobro sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukom oblikujte bombice pa ih valjajte u mleveni keks i šećer.
Možda vas zanima:
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Posno MEDENO srce: Ovo je NAJSOČNIJI kolač koji ste ikada probali a gotov je za POLA sata
Ovo je savršen kolač da dane posta
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)