NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.

rafaelo bombice
Shutterstock


Čoko loptice sa bademom 

Potrebno je

  • 250 g posnog mlevenog keksa
  • 50 g mlevenih badema
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 125 g margarina
  • 150 ml vode
  • 3 kašike soka od pomorandže

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Sipajte u šerpu vodu, šećer, dodajte iseckan margarin i stavite na tihu vatru da provri. Tada dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se istopi. Kuvajte tri minuta, sklonite sa šporeta i dodajte keks, badem i sok od pomorandže. Izmešajte i pravite kuglice željene veličine. Stavite ih u frižider da se stegnu. Istopite čokoladu sa uljem, umočite svaku kuglicu i stavite na rešetku ili pek-papir da se stegnu. Po želji ih možete uvaljati i u čokoladne mrvice. 

 

Kuglice od banane

Potrebno je

  • 4 banane
  • 300 g mlevenog posnog keksa
  • 200 g kokosa
  • 200 g šećera u prahu
  • 3 kašike kakaoa
  • 100 g kokosa za dekoraciju (mlevenog keksa ili oraha, po želji) 

Priprema:
Izgnječite oljuštene banane viljuškom. Dodajte mleveni keks, kokos, šećer u prahu i kakao. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako smesa ne može da se lepo sjedini, dodajte malo soka po želji. Pravite loptice veličine oraha i odmah svaku uvaljajte u kokos. 

Rafaelo bombice

Potrebno je

  • 400 g krompira
  • 250 g margarina
  • 250 g prah šećera
  • 300 g kokosa

Za dekoraciju:

  • 100 g kokosa

Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, prospite vodu i ostavite da se ohladi. Oljuštite i izgnječite viljuškom. Margarin sobne temperature penasto umutite sa šećerom. Dodajte izgnječen krompir i mikserom mutite da se sjedine i da nema grudvica. Dodajte kokos i mutite da dobijete ujednačenu smesu. Pravite loptice veličine po želji i uvaljajte u kokos.

Bombice od jabuka i keksa

Potrebno je:

  • 500 g rendanih jabuka
  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 150 g šećera
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema

Kuvajte jabuke i šećer na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok tečnost ne uvri. Dodajte posni mleveni keks i cimet. Sve dobro sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukom oblikujte bombice pa ih valjajte u mleveni keks i šećer.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading