NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.

Čoko loptice sa bademom
Možda vas zanima:

Posno MEDENO srce: Ovo je NAJSOČNIJI kolač koji ste ikada probali a gotov je za POLA sata
Ovo je savršen kolač da dane posta

NAJBOLJA SLANA ZIMNICA Od turšije do salate od paprike, prste da poližete
Zdrava i ukusna, dodaće šmek svakom jelu.

NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
Potrebno je
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 50 g mlevenih badema
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina
- 150 ml vode
- 3 kašike soka od pomorandže
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Sipajte u šerpu vodu, šećer, dodajte iseckan margarin i stavite na tihu vatru da provri. Tada dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se istopi. Kuvajte tri minuta, sklonite sa šporeta i dodajte keks, badem i sok od pomorandže. Izmešajte i pravite kuglice željene veličine. Stavite ih u frižider da se stegnu. Istopite čokoladu sa uljem, umočite svaku kuglicu i stavite na rešetku ili pek-papir da se stegnu. Po želji ih možete uvaljati i u čokoladne mrvice.
Kuglice od banane
Potrebno je
- 4 banane
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 200 g kokosa
- 200 g šećera u prahu
- 3 kašike kakaoa
- 100 g kokosa za dekoraciju (mlevenog keksa ili oraha, po želji)
Priprema:
Izgnječite oljuštene banane viljuškom. Dodajte mleveni keks, kokos, šećer u prahu i kakao. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako smesa ne može da se lepo sjedini, dodajte malo soka po želji. Pravite loptice veličine oraha i odmah svaku uvaljajte u kokos.
Rafaelo bombice
Potrebno je
- 400 g krompira
- 250 g margarina
- 250 g prah šećera
- 300 g kokosa
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, prospite vodu i ostavite da se ohladi. Oljuštite i izgnječite viljuškom. Margarin sobne temperature penasto umutite sa šećerom. Dodajte izgnječen krompir i mikserom mutite da se sjedine i da nema grudvica. Dodajte kokos i mutite da dobijete ujednačenu smesu. Pravite loptice veličine po želji i uvaljajte u kokos.
Bombice od jabuka i keksa
Potrebno je:
- 500 g rendanih jabuka
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 150 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Kuvajte jabuke i šećer na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok tečnost ne uvri. Dodajte posni mleveni keks i cimet. Sve dobro sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukom oblikujte bombice pa ih valjajte u mleveni keks i šećer.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)