MLADI KROMPIRIĆI U SOSU OD SIRA I PAVLAKE Aromatični i slasni, prste da poližete
Slasno jelo osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g mladih krompira
- 1 šolja pavlake
- 1 šolja rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike putera
- so i biber po ukusu
- sveži peršun, sitno iseckan za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Operite mlade krompire, ali ih ne ljuštite. U velikom loncu prokuvajte vodu. Dodajte krompire u ključalu vodu i kuvajte ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekani ali ne skroz skuvani. U tiganju otopite puter na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut, dok ne postane mirisan. Smanjite vatru i dodajte pavlaku i rendani sir u tiganj s belim lukom. Mešajte dok se sir potpuno ne otopi i sos postane gladak. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada su krompiri kuvani, propržite ih par minuta na ulju, pa prelijte sosom od sira i pavlake.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)