MLADI KROMPIRIĆI U SOSU OD SIRA I PAVLAKE Aromatični i slasni, prste da poližete
Slasno jelo osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g mladih krompira
- 1 šolja pavlake
- 1 šolja rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike putera
- so i biber po ukusu
- sveži peršun, sitno iseckan za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Operite mlade krompire, ali ih ne ljuštite. U velikom loncu prokuvajte vodu. Dodajte krompire u ključalu vodu i kuvajte ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekani ali ne skroz skuvani. U tiganju otopite puter na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut, dok ne postane mirisan. Smanjite vatru i dodajte pavlaku i rendani sir u tiganj s belim lukom. Mešajte dok se sir potpuno ne otopi i sos postane gladak. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada su krompiri kuvani, propržite ih par minuta na ulju, pa prelijte sosom od sira i pavlake.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)