OSNOVNA MARINADA Slaže se sa svim vrstama mesa i ribom, a daje sočnost i mekoću
Za najbolji ukus, potrebno je da meso držite u marinadu bar sat vremena, a najbolje 2 sata pre roštiljanja.
Potrebno je
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- ½ kašičice soli
- sveže krupno mleveni biber
- 3-4 čena belog luka
Priprema
U jednu posudu stavite sitno seckani beli luk, pa dodajte so i biber, kašiku ulja i sirće. Sve dobro promešajte pa dodajte u emulziju i ostatak ulja i sirćeta. Marinadom dobro protrljajte meso sa svih strana.
Možda vas zanima:
SAVRŠENO SOČNO MESO Pre pečenja uradite ovo i nikada neće biti žilavo ili suvo
Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.
CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)