OSNOVNA MARINADA Slaže se sa svim vrstama mesa i ribom, a daje sočnost i mekoću
Za najbolji ukus, potrebno je da meso držite u marinadu bar sat vremena, a najbolje 2 sata pre roštiljanja.
Potrebno je
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- ½ kašičice soli
- sveže krupno mleveni biber
- 3-4 čena belog luka
Priprema
U jednu posudu stavite sitno seckani beli luk, pa dodajte so i biber, kašiku ulja i sirće. Sve dobro promešajte pa dodajte u emulziju i ostatak ulja i sirćeta. Marinadom dobro protrljajte meso sa svih strana.
Možda vas zanima:
SAVRŠENO SOČNO MESO Pre pečenja uradite ovo i nikada neće biti žilavo ili suvo
Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.
CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)