PUNJENE TIKVICE Sočne i aromatične, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo koje će vas dugo držati sitim.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 6 manjih tikvica
  • 150 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema:
Sitno seckan crni luk izdinstajte na malo ulja, pa dodajte mleveno meso i nastavite sa dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte oprani pirinač, jaje, seckan beli luk, so, biber i suvi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mlevenim mesom. U duboku šerpu ređajte tikvice, pa nalijte sa malo vode, dodajte kuvani paradajz, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Služite uz kiselo mleko ili pavlaku, po ukusu.

Komentari (0)

Loading