PUNJENE TIKVICE Sočne i aromatične, poćiće vam voda na usta
Konkretno jelo koje će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 6 manjih tikvica
- 150 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 dl kuvanog paradajza
- so
- suvi biljni začin
- biber
Priprema:
Sitno seckan crni luk izdinstajte na malo ulja, pa dodajte mleveno meso i nastavite sa dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte oprani pirinač, jaje, seckan beli luk, so, biber i suvi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mlevenim mesom. U duboku šerpu ređajte tikvice, pa nalijte sa malo vode, dodajte kuvani paradajz, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Služite uz kiselo mleko ili pavlaku, po ukusu.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)