PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, recept je proveren a ukus savršen

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo nestaće sa stola odmah.

piletina sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml krem pavlake za kuvanje 
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 kesica začina piletina sa 4 vrste sira
  • 100 g kačkavalja 

Priprema

Pileće belo meso isecite  na šnicle i poređajte u vatrostalnu posudu. Kiselu pavlaku na tihoj temperaturi otopite i u nju dodajte neutralnu pavlaku i sjedinite. Sklonite od šporeta i u to dodajte začin za piletinu sa 4 vrste sira i mešajte da se sjedini. Nalijte polovinu pavlake preko mesa, zatim poređajte još jedan red mesa i prelijte ostatkom smese od pavlake. Odozgo narendajte kačkavalj i stavite da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta da porumeni. Služite toplo.

Komentari (0)

Loading