SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
Potrebno je
- 1 kg ili 10 crvenih paprika
- 4 jajeta
- 300 g sitnog sira
- 1 kisela pavlaka
- 300 g praške šunke
- 100 g kačkavalja - gauda ili edamera
Priprema
Operite i ispecite paprike. Onda ih oljuštite i izdvojite semenke, pa malo posolite. U jednoj posudi umutite jaja, pa pripremite brašno. Paprike pohujte- prvo valjajte u brašno, pa u jaja, pa opet u brašno. Zasebno sjedinite sir i pavlaku pa ređajte red paprike, red sira, red šunke. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa sirom. Pospite rendanim kačkavaljem. Bon appettit!
Možda vas zanima:
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)