SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predlog za Uskršnju trpezu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
Potrebno je
- 1 kg ili 10 crvenih paprika
- 4 jajeta
- 300 g sitnog sira
- 1 kisela pavlaka
- 300 g praške šunke
- 100 g kačkavalja - gauda ili edamera
Priprema
Operite i ispecite paprike. Onda ih oljuštite i izdvojite semenke, pa malo posolite. U jednoj posudi umutite jaja, pa pripremite brašno. Paprike pohujte- prvo valjajte u brašno, pa u jaja, pa opet u brašno. Zasebno sjedinite sir i pavlaku pa ređajte red paprike, red sira, red šunke. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa sirom. Pospite rendanim kačkavaljem. Bon appettit!
Možda vas zanima:
PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
PROVERENI RECEPT Slana torta sa rozen korama postaće vam omiljeno predjelo
Sloj jedan pa drugi i očas posla gotova.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)