BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.

Potrebno:
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
- 300 g pilećeg mesa
- 200 g korenastog povrća (šargarepa, peršun, celer)
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 20 g suve bamije
- 1 žumance
- 50 gr kajmaka
- pola limuna
- 1 lovorov list
- so
- biber
Priprema:
Stavite bamiju da se kuva sa malo limuna, oko 20 minuta. Onda je ocedite i ostavite sa strane. Operite pileće meso pa stavite u šerpu sa vodom. Dodajte očišćenu celu šargarepu, peršun, celer, lovor. Zatim posolite po ukusu i kuvajte. Procedite supu pa odvojite meso od kostiju i iseckajte ga na kockice. Šargaepu iseckajte na kockice pa naseckajte peršun i celer. Zasebno, u šerpi zagrejte puter pa dodajte brašno i malo propržite. Onda dodajte temeljac i kuvajte 15 minuta. Dodajte meso i povrće, bamiju pa kuvajte još par minuta. Žumance razmutite sa kajmakom pa dodajte supi, uz mešanje. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)