BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.

Potrebno:
- 300 g pilećeg mesa
- 200 g korenastog povrća (šargarepa, peršun, celer)
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 20 g suve bamije
- 1 žumance
- 50 gr kajmaka
- pola limuna
- 1 lovorov list
- so
- biber
Priprema:
Stavite bamiju da se kuva sa malo limuna, oko 20 minuta. Onda je ocedite i ostavite sa strane. Operite pileće meso pa stavite u šerpu sa vodom. Dodajte očišćenu celu šargarepu, peršun, celer, lovor. Zatim posolite po ukusu i kuvajte. Procedite supu pa odvojite meso od kostiju i iseckajte ga na kockice. Šargaepu iseckajte na kockice pa naseckajte peršun i celer. Zasebno, u šerpi zagrejte puter pa dodajte brašno i malo propržite. Onda dodajte temeljac i kuvajte 15 minuta. Dodajte meso i povrće, bamiju pa kuvajte još par minuta. Žumance razmutite sa kajmakom pa dodajte supi, uz mešanje. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

NEMA KO NE VOLI HLADNU ČAŠU OVOG NAPITKA Najprostiji recept za domaći sok od višnje koji će vas okrepiti
Javite nam utiske kada ga pripremite i probate!

PEČENA PASTRMKA NA MEDITERANSKI NAČIN Gotova za pola sata, topi se u ustima
Klasičan i veoma ukusan recept za pečenu pastrmku u rerni

SKUVAĆETE KROMPIR DUPLO BRŽETrik koji mnogi ne znaju - Dovoljna je samo jedna kašika ovog sastojka
Priprema krompira nije nimalo komplikovana, a dodatni plus je što ne košta mnogo. Ali bez obzira koliko je jednostavno za pripremu, uvek postoje trikovi koji mogu poboljšati njegov ukus

GOTOVA ZA POLA SATA, NEMA TRUNKU MESA, A HRANLJIVA KAO DA IMA Recept za brzu letnju čorbu oduševljava sve, komšinice i komšije će vas moliti za recept
Kad vam treba nešto brzo, toplo i hranljivo, a nemate puno vremena za kuvanje, brza čorba je pravi izbor.

BEZ KONZERVANSA I KUVANJA Napravite jednostavan i ukusan prirodni sok od kajsija
Donosimo vam vrlo jednostavan recept
Komentari (0)