BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

12:15

Sezonski recepti 0

Okrepiće organizam svakim zalogajem.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno:

  • 300 g pilećeg mesa
  • 200 g korenastog povrća (šargarepa, peršun, celer)
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 20 g suve bamije
  • 1 žumance
  • 50 gr kajmaka 
  • pola limuna
  • 1 lovorov list
  • so 
  • biber

Priprema:

Stavite bamiju da se kuva sa malo limuna, oko 20 minuta. Onda je ocedite i ostavite sa strane. Operite pileće meso pa stavite u šerpu sa vodom. Dodajte očišćenu celu šargarepu, peršun, celer, lovor. Zatim posolite po ukusu i kuvajte. Procedite supu pa odvojite meso od kostiju i iseckajte ga na kockice. Šargaepu iseckajte na kockice pa naseckajte peršun i celer. Zasebno, u šerpi zagrejte puter pa dodajte brašno i malo propržite. Onda dodajte temeljac i kuvajte 15 minuta. Dodajte meso i povrće, bamiju pa kuvajte još par minuta. Žumance razmutite sa kajmakom pa dodajte supi, uz mešanje. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading