BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
Potrebno:
- 300 g pilećeg mesa
- 200 g korenastog povrća (šargarepa, peršun, celer)
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 20 g suve bamije
- 1 žumance
- 50 gr kajmaka
- pola limuna
- 1 lovorov list
- so
- biber
Priprema:
Stavite bamiju da se kuva sa malo limuna, oko 20 minuta. Onda je ocedite i ostavite sa strane. Operite pileće meso pa stavite u šerpu sa vodom. Dodajte očišćenu celu šargarepu, peršun, celer, lovor. Zatim posolite po ukusu i kuvajte. Procedite supu pa odvojite meso od kostiju i iseckajte ga na kockice. Šargaepu iseckajte na kockice pa naseckajte peršun i celer. Zasebno, u šerpi zagrejte puter pa dodajte brašno i malo propržite. Onda dodajte temeljac i kuvajte 15 minuta. Dodajte meso i povrće, bamiju pa kuvajte još par minuta. Žumance razmutite sa kajmakom pa dodajte supi, uz mešanje. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)