TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Potrebno je
- 500 g belog pasulja tetovca
- 250 g crnog luka
- malo ulja
- malo bibera
- mlevena začinska paprika
- so
- lovorov list
Priprema:
U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu da ogrezne. Ostavite da provro pa prospite vodu i sipajte drugu. Dodajte krupno sečen crni luk. Kada počne da se odvaja korica, napravite zapršku od brašna, ulja i mlevene začinske paprike, pa dodajte u pasulj. Zapržite i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte lovorov list pa preručite u vatrostalnu činiju. Zapecite dok se ne uhvati korica, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Neće biti nadimanja, a nije soda bikarbona
Uz pomoć jednostavnog trika izbegnite problem nadimanja.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)