RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
Potrebno je
- 1,5 kg očišćene ribe (šaran, bela riba, štuka, smuđ)
- 500 g crnog luka
- 1 kašika mešavine suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika ljute mlevene paprike
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, stavite u šerpu, dodajte litar vode, suvi začin i kuvajte oko pola sata uz dolivanje vode kada ispari. Tada dodajte papriku, još vode i kuvajte 20 minuta. Dodajte ribu, sipajte malo više vode da bude čorbe i kuvajte 20 minuta da se riba skuva.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet po najboljem kafanskom receptu, ukusa koji priča priče
Aromatična riblja čorba za prave gurmane.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)