JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.

jagnjetina sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 jagnjeći but (oko 2,5 kg)
  • 100 ml ulja
  • lovorov list
  • ruzmarin
  • 150 g kajmaka
  • so, biber 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka

Priprema:
Meso operite, osušite i natrljajte začinima, stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, kao i po jednu glavicu crnog i belog luka u ljusci koje ste isekli na četvrtine.U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi jagnjetina poprimila lepu boju, pa stavite kajmak po jagnjetini. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading