JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 jagnjeći but (oko 2,5 kg)
- 100 ml ulja
- lovorov list
- ruzmarin
- 150 g kajmaka
- so, biber
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Meso operite, osušite i natrljajte začinima, stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, kao i po jednu glavicu crnog i belog luka u ljusci koje ste isekli na četvrtine.U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi jagnjetina poprimila lepu boju, pa stavite kajmak po jagnjetini. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)