SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, za pravo uživanje.

sarmice od zelja
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 veze krupnijih listova zelja
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • biber, so

Priprema:
Zelje oprati, odseći mu drške i žile, pa kratko popariti vrelom vodom. Omekšalo lišće ocediti i ostaviti da se prohladi. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati meso, pirinač, začine. Dinstati dva minuta. Staviti po kašiku fila na list zelja i uviti tako da gornja strana lista ostane spolja. Ređati sarme u plitku posudu jednu do druge, naliti vodom da ih prekrije i kuvati oko jedan sat na tihoj vatri. Kada meso i listovi omekšaju, sarme su gotove.

Možda vas zanima:

sarme

SLASNE SARME OD KISELOG KUPUSA Po receptu voditeljke Suzane Mančić

14:00

13 decembar, 2023

Sezonski recepti

Poznata voditeljka, glumica i pevačica Suzana Mančić, po sopstvenom priznanju, voli da kuva. Kulinarske tajne prenela joj je mama Vera, poreklom Mađarica. Prenosimo vam njen recept, za sarme od kiselog kupusa. Voditeljka smatra da je tajna dobre sarme dobar odnos pirinča i mesa, koje mora da bude mešano, juneće i svinjsko, sa dosta bibera.

Komentari (0)

Loading