KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Još bolje od klasičnih, prste da poližete.

krmenadle sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg svinjskih krmenadli
  • 3 veće jabuke
  • so
  • biber
  • 3 čena belog luka
  • ulje

Priprema:
Zagrejte ulje, pa dodajte sitno seckani beli luk. Kad luk zamiriše, dodajte orahe, kratko ih propržite, pa dodajte jabuke isečene na kockice. Dodajte malo vode, začine, pa dinstajte dok jabuke ne omekšaju. Meso začinite pa ga ispržite na ulju sa svih strana. Preko mesa sipajte sos od jabuka i oraha, pa krčkajte sve zajedno još koji minut.

 

Možda vas zanima:

krmenadle a la radoš

KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića

17:00

4 februar, 2024

Sezonski recepti

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

Komentari (0)

Loading