SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
Potrebno je
- 10 kora za pitu
- 2 belanca
- 200 ml ( šolja ) brašna
- 350 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g slanog i jakog sira
- 100 gr kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašičica soli
- i još 2 kašike pavlake ili jogurta ako je sir suvlji
- 1 jaje
Priprema:
Belanca umutite viljuškom pa dodajte jogurt, ulje, so i brašno. Dobro sjedinite. Podelite kore na dva dela po 5 komada. Zatim umućenu smesu podelite na 2 dela. Polovinom smese premažite polovinu kora pa ih naslažite jednu na drugu. Ostavite jednu kašiku premaza za kraj. Dodajte jaje pa izmutite i premažite pitu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok fino ne porumeni. Zasebno umutite sir, kajmak, žumanca i so. Podelite i tu smesu na 2 dela. Polovinu smese sa sitom rasporedite na petu koru pa uvijte u rolat. Prebacite sve u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak sa preostalih 5 kora i polovinom smesa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)