SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
Potrebno je
- 10 kora za pitu
- 2 belanca
- 200 ml ( šolja ) brašna
- 350 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g slanog i jakog sira
- 100 gr kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašičica soli
- i još 2 kašike pavlake ili jogurta ako je sir suvlji
- 1 jaje
Priprema:
Belanca umutite viljuškom pa dodajte jogurt, ulje, so i brašno. Dobro sjedinite. Podelite kore na dva dela po 5 komada. Zatim umućenu smesu podelite na 2 dela. Polovinom smese premažite polovinu kora pa ih naslažite jednu na drugu. Ostavite jednu kašiku premaza za kraj. Dodajte jaje pa izmutite i premažite pitu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok fino ne porumeni. Zasebno umutite sir, kajmak, žumanca i so. Podelite i tu smesu na 2 dela. Polovinu smese sa sitom rasporedite na petu koru pa uvijte u rolat. Prebacite sve u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak sa preostalih 5 kora i polovinom smesa.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)