SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.

Potrebno je
- 10 kora za pitu
- 2 belanca
- 200 ml ( šolja ) brašna
- 350 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g slanog i jakog sira
- 100 gr kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašičica soli
- i još 2 kašike pavlake ili jogurta ako je sir suvlji
- 1 jaje
Priprema:
Belanca umutite viljuškom pa dodajte jogurt, ulje, so i brašno. Dobro sjedinite. Podelite kore na dva dela po 5 komada. Zatim umućenu smesu podelite na 2 dela. Polovinom smese premažite polovinu kora pa ih naslažite jednu na drugu. Ostavite jednu kašiku premaza za kraj. Dodajte jaje pa izmutite i premažite pitu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok fino ne porumeni. Zasebno umutite sir, kajmak, žumanca i so. Podelite i tu smesu na 2 dela. Polovinu smese sa sitom rasporedite na petu koru pa uvijte u rolat. Prebacite sve u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak sa preostalih 5 kora i polovinom smesa.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)