SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.

pita sa sirom i kajmakom
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 10 kora za pitu
  • 2 belanca
  • 200 ml ( šolja ) brašna
  • 350 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 1 kašičica soli

Fil:

  • 300 g slanog i jakog sira
  • 100 gr kajmaka
  • 2 žumanca
  • 1 kašičica soli
  • i još 2 kašike pavlake ili jogurta ako je sir suvlji
  • 1 jaje

Priprema:

Belanca umutite viljuškom pa dodajte jogurt, ulje, so i brašno. Dobro sjedinite. Podelite kore na dva dela po 5 komada. Zatim umućenu smesu podelite na 2 dela. Polovinom smese premažite polovinu kora pa ih naslažite jednu na drugu. Ostavite jednu kašiku premaza za kraj. Dodajte jaje pa izmutite i premažite pitu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok fino ne porumeni. Zasebno umutite sir, kajmak, žumanca i so. Podelite i tu smesu na 2 dela. Polovinu smese sa sitom rasporedite na petu koru pa uvijte u rolat. Prebacite sve u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak sa preostalih 5 kora i polovinom smesa. 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading