FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.

fokača
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml mlake vode
  • 3 kašike maslinovog ulja

Još:

  • 2 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašičica morske soli
  • masline

Priprema
Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer, pa dodajte 3 kašike ulja i s mlakom vodom zamesite testo. Podmažite pleh, pa testo razvucite i prekrijte streč folijom. Ostavite da stoji sat vremena. Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckan beli luk. Prelijte preko testa, pa prstima napravite mala udubljenja. Ostavite da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnute masline i pospite morskom solju. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

 

 

 

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading