ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
Potrebno je
- 300 g taljatela
- 300 g pilećeg filea)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendanog parmezana
- 50 g maslaca
- 2 čena belog luka
- so po ukusu
- biber po ukusu
- sušeni peršun za posipanje (opciono)
Uputstvo:
Skuvajte pastu .Na srednjejakoj vatri otopite maslac u velikom tiganju. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta. Dodajte isečene pileće filete u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne budu skroz ispečeni i dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj. Promešajte sve sastojke da bi se sjedinili. Dodajte rendani parmezan u tiganj. Nastavite da mešate dok se parmezan ne istopi i sos ne postane kremast. Posolite i pobiberite sos po ukusu. Dodajte taljatele i dobro promešajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ALFREDO PASTA SA PILETINOM BUDI SVA ČULA Ista kao ona iz italijanskog restorana
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
AMATRIČANA PASTA ČUVA USPOMENU NA IZGUBLJENI GRAD Savršena za romantičnu večeru u dvoje
Ova pasta potiče iz italijanskog grada Amatriče koji ne postoji više usled zemljotresa, ali stnovnici Italije njenom pripremom čuvaju uspomenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)