SOČNA PROJA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Miriše na detinjstvo i nedelju, a može da je napravi i dete
Sočna i slasna, sjajna za doručak ili večeru.
Potrebno je
- 12 supenih kašika kukuruznog brašna
- 4 supene kašike pšeničnog brašna
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 casa kisele vode
- 250 g belog sira
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, jogurt, kiselu vodu, sir, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite pek papirom, pa izručite smesu. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni, i pecite još 20 minuta. Služite uz jogurt ili prilog po želji! Prijatno!
Možda vas zanima:
PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, idealna za svako doba dana
Zbog mera "na čaše" uspeće apsolutno svima.
PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!
Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.
PROJA SA SIROM Super rešenje za doručak, po proverenom receptu koji se prenosi generacijama
Napravi se začas a pojede za tren oka.
DOMAĆA PROJA Sočna i ukusna, a mekana kao duša, po starom receptu iz bakine kuhinje
Poslužite je za doručak ili večeru uz prilog po želji, bićete oduševljeni.
UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
KLJUČNI SASTOJCI ZA UKUSNE KROFNE Dodajte ovo i biće vazdušaste, mekane i slasne
Primenite ovih nekoliko saveta iskusnih domaćica i krofne će biti mekane kao duša.
BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
DODAJTE OVO KADA PRŽITE KROMPIR Proveren trik kako da ispadne sočan i slasan
Dodajte ovaj sastojak kada pržite krompir, i iznnadićete se razlikom u ukusu.
Komentari (0)