SOČNA PROJA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Miriše na detinjstvo i nedelju, a može da je napravi i dete

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, sjajna za doručak ili večeru.

proja
Shutterstock

Potrebno je

  • 12 supenih kašika kukuruznog brašna
  • 4 supene kašike pšeničnog brašna
  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 casa kisele vode
  • 250 g belog sira
  • 1 dl ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, jogurt, kiselu vodu, sir, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite pek papirom, pa izručite smesu. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni, i pecite još 20 minuta. Služite uz jogurt ili prilog po želji! Prijatno!


 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading