SOČNA PROJA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Miriše na detinjstvo i nedelju, a može da je napravi i dete
Sočna i slasna, sjajna za doručak ili večeru.
Potrebno je
- 12 supenih kašika kukuruznog brašna
- 4 supene kašike pšeničnog brašna
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 casa kisele vode
- 250 g belog sira
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, jogurt, kiselu vodu, sir, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite pek papirom, pa izručite smesu. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni, i pecite još 20 minuta. Služite uz jogurt ili prilog po želji! Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Brzo, jednostavno, predivno
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
Komentari (0)