BATACI U PARADAJZ SOSU Sočni i aromatični, klasik na drugačiji način
Ako volite batake, ove u paradajz sosu ćete da obožavate.
![bataci u paradajz sosu](/data/images/2024-05-24/88660_bataci-u-paradajz-sosu_f.jpg?timestamp=1716501600)
Potrebno je
- 4 pileća bataka sa karabatacima
- so, biber
- 2 kašike putera
- ulje
- 200 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 4 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
- po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Možda vas zanima:
![bataci sa belim lukom](/data/images/2024-05-23/88561_sabataci-sa-belim-lukom_f.jpg)
HRSKAVI BATACI SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM A meso se lepi za prste
Sočno jelo osvaja na prvi zalogaj, a greje dušu i telo.
![vojvođanski bataci](/data/images/2023-12-13/70677_vojvodanski-stock-photo-dish-with-baked-chicken-legs-served-with-cherry-spicy-sauce-and-fresh-rosemary-selective-focus-smanjena-2311663299_f.jpg)
VOJVOĐANSKI BATACI SA VIŠNJAMA U savršenoj mesno-kiselkastoj harmoniji ukusa
Napravite batake na vojvođanski način. Slasni su, hrskavi, a meso se lepi za prste.
![bataci sa sirom](/data/images/2023-12-11/70459_punjeni-stock-photo-stuffed-chicken-drumstick-grilled-on-a-plate-smanjena-433486780_f.jpg)
BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste
Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.
![brazilski batačići](/data/images/2023-11-24/68765_stock-photo-coxinha-fried-croquette-with-chicken-brazilian-snacks-smanjena-1239697435_f.jpg)
BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete
Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.
![kikiriki salata sa šunkom](/data/images/2024-06-17/91093_shutterstock-1206914119_f.jpg)
KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Sočna i slasna, a smaže se za tren oka, prste da poližete
Nedoljiva salata krepi dušu i telo, a pravi se za tren oka.
![galete](/data/images/2024-06-17/91127_galeta_f.jpg)
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
![lazanja supa](/data/images/2024-06-17/91091_shutterstock-1560393176_f.jpg)
AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
![tartiflet](/data/images/2023-01-11/43818_jednostavantartiflet-1564431712_f.jpg)
TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka
![kačkavalj šnicle](/data/images/2024-06-17/91087_kackavalj-snicle_f.jpg)
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)