POSNE BANANA KUGLICE Od samo 3 sastojka, a smažu se za tren oka, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalni desert oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
![posne banana kuglice](/data/images/2024-05-31/89335_banana-kuglice_f.jpg?timestamp=1717106400)
Potrebno je
- 3 zrele banane
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 80 g otopljene čokolade za kuvanje
Priprema:
U jednoj dubljoj posudi dobro izgnječite tri banane, pa dodajte mleveni keks i topljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete da formirate malo veće lopte. Slobodno ostavite pre oblikovanja smesu da odstoji oko pola sata u frižideru. Možete da ih prelijete rastopljenom belom čokoladom. Zatim nakon što ste formirali banana lopte i poređali ih na poslužavnik, istopite belu ili crnu čokoladu (ako je potrebno dodajte vrlo malo ulja kako glazura ne bi bila gusta), pa dekorišite kolačiće. Na vrh svake banana kuglice stavite i po kolut banane. Bon appetit!
![tatlije](/data/images/2024-06-27/92238_shutterstock-1028590498_f.jpg)
POSNE TATLIJE Još bolje od baklave, a ukućani će stajati u redu za još
Tatlije su slatkiš srpske, bugarske i makedonske kuhinje, a poreklom iz Turske.
![avokado palačinke](/data/images/2024-06-27/92233_shutterstock-1646636212_f.jpg)
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Avokado im daje poseban šmek, prste da poližete
Savršene slane palačinke u sočnom spoju različitih ukusa.
![beli egipat](/data/images/2024-06-26/92183_shutterstock-744962464_f.jpg)
BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
![posna bajadera](/data/images/2024-03-28/82376_shutterstock-1934622128_f.jpg)
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
![listići](/data/images/2024-06-26/92189_shutterstock-1310563436_f.jpg)
LISTIĆI Mačvansko jelo od samo 4 sastojka, jeftino, preukusno i izadašno
Možete da ih jedete samostalno ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
Komentari (0)