ZAPEČENI HLEB SA BELIM LUKOM Aromatična rapsodija ukusa za sve prilike, a osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Aromatični domaći hleb zagrejaće vam dušu i telo.

hleb sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
  • 60 g sitno rendanog parmezana

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, beli luk, peršun i so, pa dobro sjedinite. Hleb isecite pa premažite obilno puterom sa belim lukom, a zatim pospite parmezanom. Sve ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite vrućeg uz prilog po želji. Prijatno!

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading