ZAPEČENI HLEB SA BELIM LUKOM Aromatična rapsodija ukusa za sve prilike, a osvaja na prvi zalogaj

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Aromatični domaći hleb zagrejaće vam dušu i telo.

hleb sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 baget ili vekna francuskog hleba, prepolovljena po dužini
  • 60 g sitno rendanog parmezana

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, beli luk, peršun i so, pa dobro sjedinite. Hleb isecite pa premažite obilno puterom sa belim lukom, a zatim pospite parmezanom. Sve ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite vrućeg uz prilog po želji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading