ROLAT PITA DRŽAĆE VAS DUGO SITIM A NIJE MASNA Savršen spoj testa sa mesom, za gurmane i one izbirljive
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
Za fil
- 500 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- ulje po potrebi
- začin
- 1 kasičica soli
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju. Dodajte meso, pa posolite i pobiberite. Začinite. Gotovo meso ostavite sa strane. U jednu posudu stavite umućena jaja, pa dodajte jogurt, brašno, ulje, so i prašak za pecivo. Podelite kore za rolate-po 4 kore. Prvu koru premažite sa prelivom, pa ponovite postupak i za ostale, sem 4. Na nju nanesite fil od mesa. Uvijte u oblik rolata, od navedene količine dobićete četiri rolata. Zatim, svaku koru premažite prelivom, i pospite susamom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)