ROLAT PITA DRŽAĆE VAS DUGO SITIM A NIJE MASNA Savršen spoj testa sa mesom, za gurmane i one izbirljive
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
Za fil
- 500 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- ulje po potrebi
- začin
- 1 kasičica soli
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju. Dodajte meso, pa posolite i pobiberite. Začinite. Gotovo meso ostavite sa strane. U jednu posudu stavite umućena jaja, pa dodajte jogurt, brašno, ulje, so i prašak za pecivo. Podelite kore za rolate-po 4 kore. Prvu koru premažite sa prelivom, pa ponovite postupak i za ostale, sem 4. Na nju nanesite fil od mesa. Uvijte u oblik rolata, od navedene količine dobićete četiri rolata. Zatim, svaku koru premažite prelivom, i pospite susamom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)