BAKIN GRAŠAK BUDI USPOMENE IZ DETINJSTVA Kuvano jelo "na kašiku " na kome su odrasle greneracije
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 400 ml pilećeg bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pileći file isecite na kockice, začinite solju i biberom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatna. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, propržite dok ne omekšaju. Dodajte brašno i dobro promešajte. Sipajte bujon i dodajte grašak, pa kuvajte dok se grašak ne skuva.
Možda vas zanima:
LISTIĆI Mačvansko jelo od samo 4 sastojka, jeftino, preukusno i izadašno
Možete da ih jedete samostalno ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
BUJURDI Grčko meze kome je teško odoleti, a uspeva i početnicima
Specijalitet iz Grčke pravi je raj za gurmane, a ukućani će stajati u redu za još.
ŠTRUDLA SA ROGAČEM I JABUKAMA Poslastica koja se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, pravićete stalno.
LEDENI ČAJ OD BRESKVE Bolji od kupovnog a rashladiće vas u trenu, ovakav do sada niste pili
Potpuno prirodna verzija omiljenog letnjeg napitka bez veštačkih boja, dodataka i konzervansa.
NEMOJTE DA BACATE ŽILAVO MESO Dodajte mu ova 2 sastojka i biće sočno i aromatično
I najžilavije meso jednostavnim trikovima možete da pretvorite u sočan obrok.
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Riblji specijalitet za dane posta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
U sočnom i slasnom spoju sa pečurkama, za pravo uživanje.
Komentari (0)