BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
![bela čorba](/data/images/2024-06-14/90768_kafanska-corba_f.jpg?timestamp=1718316000)
Potrebno je
- 400 g belog mesa
- 3 crna luka
- 3 šargarepe
- 3 krompira
- 3 žumanca
- 180 ml pavlake
- 1 kašika brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika bibera
- 1 veza peršunovog lista
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode. Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca sa kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu da bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)