BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 400 g belog mesa
- 3 crna luka
- 3 šargarepe
- 3 krompira
- 3 žumanca
- 180 ml pavlake
- 1 kašika brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika bibera
- 1 veza peršunovog lista
Priprema:
Iseckajte crni luk sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode. Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca sa kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu da bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.
Možda vas zanima:
BELA ČORBA Sočno predjelo koje greje dušu i telo, kao osmišljena za Uskrs
Savršena za sve svečane prilike.
BELA ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Pojede se u slast, a idealna za svaku svečanu trpezu
Kremasta i ukusna, sipaćete tanjir više.
BELA ČORBA Po originalnom kafanskom receptu, krepi organizam u trenu
Greje dušu i telo, a svaki zalogaj je raj za nepca.
BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)