BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.

bela čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g belog mesa
  • 3 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 3 krompira
  • 3 žumanca
  • 180 ml pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika bibera
  • 1 veza peršunovog lista

Priprema:
Iseckajte crni luk sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode. Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca sa kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu da bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading