MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.

đuveč
Printscreen

Potrebno je

  • 3-4 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • veza mladog luka po 300 g
  • crvene i zelene špic paprike
  • 5,6 krompira
  • 500gr mladog paradajza
  • 4-5 šargarepi
  • 2-3 patlidžana
  • 500-800 g svinjskih šnicli
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • šolja pirinča
  • pola šolje ulja
  • so
  • biber
  • tucana paprika
  • ljuta tucana paprika

 

Priprema

Iseckajte sitno crni i beli luk. Iseckajte šargarepu na sitne kolutove. Iseckajte praziluk. U jednu posudu stavite šargarepu i luk. Isecite krompir na manje delove pa dodajte u posudu. Isecite papriku na manje delove, pa i nju dodajte u posudu. Onda iseckajte odvojeno paradajz i šnicle. Naseckajte patlidžan. U šerpi sa uljem prodinstajte luk pa dodajte šnicle. Mešajte sve vreme pa dodajte paradajz, mešajte, pa dodajte papriku. Nalijte paradajz sos, mešajte, pa dodajte krompir. Umešajte mešavinu sa lukom i prazilukom, pa dodajte sečeni patlidžan. Sve vreme mešajte. Kada bude gotovo preručite u vatrostalnu činiju. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

 

Napomena: Za detljnije objašnjenje pogledajte video u nastavku.

 

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading