MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
Potrebno je
- 3-4 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- veza mladog luka po 300 g
- crvene i zelene špic paprike
- 5,6 krompira
- 500gr mladog paradajza
- 4-5 šargarepi
- 2-3 patlidžana
- 500-800 g svinjskih šnicli
- 500 ml pasiranog paradajza
- šolja pirinča
- pola šolje ulja
- so
- biber
- tucana paprika
- ljuta tucana paprika
Priprema
Iseckajte sitno crni i beli luk. Iseckajte šargarepu na sitne kolutove. Iseckajte praziluk. U jednu posudu stavite šargarepu i luk. Isecite krompir na manje delove pa dodajte u posudu. Isecite papriku na manje delove, pa i nju dodajte u posudu. Onda iseckajte odvojeno paradajz i šnicle. Naseckajte patlidžan. U šerpi sa uljem prodinstajte luk pa dodajte šnicle. Mešajte sve vreme pa dodajte paradajz, mešajte, pa dodajte papriku. Nalijte paradajz sos, mešajte, pa dodajte krompir. Umešajte mešavinu sa lukom i prazilukom, pa dodajte sečeni patlidžan. Sve vreme mešajte. Kada bude gotovo preručite u vatrostalnu činiju. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Napomena: Za detljnije objašnjenje pogledajte video u nastavku.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)