POSNA REFORMA Čarobna poslastica bogatog ukusa koja ni malo ne zaostaje za originalom
Omiljenu reforma tortu možete da pravite i kada postite, biće podjednako fenomenalnog ukusa.
Potrebno je
za kore:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g seckanih oraha
- 150 g meda
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- kesica praška za pecivo
za fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 80 ml vode
- kesica vanilin-šećera
- 150 g posne čokolade za kuvanje
- 250 g posnog margarina
za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, šećer i vodu. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte brašno sa braškom za pecivo pa umešajte orahe. Varjačom sjedinite suve i tečne sastojke. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećere i kuvajte dok ne krene da vri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevene orahe i posnu lomljenu čokoladu. Varjačom mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Pustite fil da se prohladi pa mu dodajte umućen margarin. Kore premažite filom. Tortu ostavite da odstoji 24 sata. Na tihoj vatri otopite posnu čokoladu sa uljem. Toplu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se stegne. Dekorišite je mlevenim i seckanim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)