DORUČAK ZA LEPOTU Dve namirnice bez kojih slavna MERLIN MONRO nije započinjala dan
Slavna glumica Merilin Monro, osim kultnim ulogama, plenila je lepotom, zbog čega je proglašavana najlepšom ženom sveta.
Slavna Merilin svako jutro je doručkovala toplo mleko sa sirovim jajima.
U časopisu Pageant 1952. godine otkrila je da svako jutro pre tuširanja zagreva mleko na ringli koju je držala u svojoj sobi.
„Kada je mleko vruće, razbijem dva sirova jajeta, umutim ih viljuškom u mleko i pijem dok se oblačim“, govorila je slavna glumica i jedna od najlepših žena sveta.
Uz to, obavezno bi dodavala i jednu multivitaminsku tabletu.
„Sumnjam da bi bilo koji lekar mogao preporučiti hranljiviji doručak za zaposlenu devojku poput mene“, naglasila je ona.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti savršene, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u sočnim i mekanim ćuftama.
AKO ŽELITE DA SLAVSKO ŽITO BUDE SAVRŠENO URADITE OVO 3 saveta iskusnih domaćica, neće biti gnjecavo
Primenite ove jednostavne trikove i videćete veliku razliku.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i vazdušaste i neće se lepiti za tiganj
Dodajte ovaj sastojak i palačinke će biti savršene.
DODAJTE OVO U TESTO Kiflice će biti sveže i treći dan, a nije soda bikarbona
Sastojak koji će učiniti da pecivo bude mekano danima, a ima ga svaka domaćica.
DESERT SA JABUKAMA Slatkiš bez mane za savršenu nedelju
Slatkiš koji se ne odbija, a nestaje sa stola odmah.
PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
SVETOGORSKE POSNE SARME Recept bez mane, nećete da primetite da nedostaje meso
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)