STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.

popara
Shutterstock

Potrebno je

  • malo soli
  • 400 ml vode
  • 150 ml mleka
  • pola vekne hleba 
  • kocka maslaca
  • sir
  • kajmak

Priprema:

Isecite hleb na veće kockice. Zatim prebacite u dublju šerpu i prelijte vodom. Kašikom malo promešajte. Prelijte mlekom i opet promešajte. Dobro posolite. Kuvajte na tihoj vatri dok voda maltene ne ispari a hleb postne kašast. Pojalajte temperaturu i mešajte. Umešajte kockicu maslaca pa mešajte dok se ne otopi. Kuvajte još 5 minuta, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre. Dodajte kajmak i sir. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading