STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, probudiće vam nostalgiju odmah
Savršena za doručak ili večeru, prste da poližete.
Potrebno je
- 300 g starog hleba
- 2 l vode
- 2 kašičice soli
- 100 g domaće svinjske masti
- 2 kašike kajmaka
- 200 g sira
Priprema:
Isecite hleb na ne previše sitne komade. Sipajte vodu u šerpu i stavite na vatru. Posolite kad proključa, dodajte isečen hleb, potopite i ostavite da vri 2 minuta. Izvadite hleb rešetkastom kašikom pa prebacite u vatrostalnu činiju. Rasporedite preko hleba kajmak i sir, zagrejte mast pa prelijte preko sira, treba da se čuje kad prelivate da cvrči.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)