STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, probudiće vam nostalgiju odmah

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršena za doručak ili večeru, prste da poližete.

popara
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g starog hleba
  • 2 l vode
  • 2 kašičice soli
  • 100 g domaće svinjske masti
  • 2 kašike kajmaka
  • 200 g sira

Priprema:
Isecite hleb na ne previše sitne komade. Sipajte vodu u šerpu i stavite na vatru. Posolite kad proključa, dodajte isečen hleb, potopite i ostavite da vri 2 minuta. Izvadite hleb rešetkastom kašikom pa prebacite u vatrostalnu činiju. Rasporedite preko hleba kajmak i sir, zagrejte mast pa prelijte preko sira, treba da se čuje kad prelivate da cvrči.

 

 

 

Komentari (0)

Loading