BRAŠNO OD PASULJA Vole ga sportisti i manekenke, a pravi je eliksir zdravlja

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ovo popularno brašno možete da napravite sami, bićete oduševljeni ukusom.

brašno od pasulja
Shutterstock

Evo zašto treba da koristite brašno od pasulja

1. Bogato proteinima i vlaknima

2. Nizak glikemijski indeks

3. Pogodno za čorbe, slana jela, ali i slatkiše

4. Sadrži folat, vitamin B6, gvožđe, magnezijum i cink

 

Priprema

Prvo isperite i namočite pasulj. Kada omekša, procedite ga i osušite.

Stavite u blender i sameljite pasulj u fini prah.

Sipajte u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na hladnom, suvom mestu. 

Rok trajanja je 6 meseci do 2 godine, ako ga budete držali u frižideru ili zamrzivaču.

 

 

 

Komentari (0)

Loading