BRAŠNO OD PASULJA Vole ga sportisti i manekenke, a pravi je eliksir zdravlja
Ovo popularno brašno možete da napravite sami, bićete oduševljeni ukusom.

Evo zašto treba da koristite brašno od pasulja
1. Bogato proteinima i vlaknima
2. Nizak glikemijski indeks
3. Pogodno za čorbe, slana jela, ali i slatkiše
4. Sadrži folat, vitamin B6, gvožđe, magnezijum i cink
Priprema
Prvo isperite i namočite pasulj. Kada omekša, procedite ga i osušite.
Stavite u blender i sameljite pasulj u fini prah.
Sipajte u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na hladnom, suvom mestu.
Rok trajanja je 6 meseci do 2 godine, ako ga budete držali u frižideru ili zamrzivaču.

GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)