GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je
- 475 g višenamenskog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 60 g belog šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
- ¼ kašičice soli
- 400 ml mleka
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 belanceta
- ulje
Priprema
U jednoj posudi umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, tako da ne bude grudvica. Sipajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se ne sjedini. Belanca meko umutite belanca pa dodajte u testo. Zatim, zagrejte aparat, pa ga premažite sa malo ulja. Sipajte po malo smese i pecite dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav. Služite kolač uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Tajna je u 1 sastojku, a razlika u ukusu je ogromna!
Sočan i mekan kao duša, nema ko će mu odoleti.

BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

BAKIN KOLAČ RAJ ZA SLADOKUSCE Gotov očas posla, a svi ga vole
Sočan i mekan, bićete oduševljeni.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

PITA SA ŠLJIVAMA OD GOTOVIH KORA Gotova za pola sata, a nećete moći da prestanete da jedete
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
Komentari (0)