GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 475 g višenamenskog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 60 g belog šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
- ¼ kašičice soli
- 400 ml mleka
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 belanceta
- ulje
Priprema
U jednoj posudi umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, tako da ne bude grudvica. Sipajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se ne sjedini. Belanca meko umutite belanca pa dodajte u testo. Zatim, zagrejte aparat, pa ga premažite sa malo ulja. Sipajte po malo smese i pecite dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav. Služite kolač uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
BAKIN KOLAČ Starinska poslastica koja vraća u detinjstvo, mekan kao duša
Poznat i kao galete ili vafli, zamirisaće vam celu kuću. Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)