Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti
Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.
Rogač je sastojak koji se sve ređe koristi u modernoj kuhinji, ali ovaj tart dokazuje da zaslužuje mesto u vašoj kolekciji recepata. Rogač, bogat antioksidansima i vitaminima, često se koristi kao zamena za čokoladu, dok kruške dodaju sočnost i slatkoću ovom zdravom i jednostavnom tartu.
Za koru tarta potrebno je prhko testo koje se prvo peče 10 minuta na 180°C. Dok se kora peče, pripremite fil od mlevenog rogača, mleka i meda. Ova smesa se ravnomerno nanosi na koru, a na vrh se slažu tanke kriške svežih krušaka. Tart se peče još 20-ak minuta dok kruške ne postanu zlatno smeđe, a rogač ne počne da miriše.
Tart od krušaka i rogača je idealan za ljubitelje zdravih poslastica. Može se poslužiti topao ili hladan, a zbog svojih sastojaka je i nutritivno bogat. Ovo je kolač koji podseća na prošlost, ali je u potpunosti prilagođen modernim ljubiteljima poslastica.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)