Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti

Kiza Rock

13:55

Slatki kutak 0

Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.

tart od krušaka
Shutterstock

Rogač je sastojak koji se sve ređe koristi u modernoj kuhinji, ali ovaj tart dokazuje da zaslužuje mesto u vašoj kolekciji recepata. Rogač, bogat antioksidansima i vitaminima, često se koristi kao zamena za čokoladu, dok kruške dodaju sočnost i slatkoću ovom zdravom i jednostavnom tartu.

Za koru tarta potrebno je prhko testo koje se prvo peče 10 minuta na 180°C. Dok se kora peče, pripremite fil od mlevenog rogača, mleka i meda. Ova smesa se ravnomerno nanosi na koru, a na vrh se slažu tanke kriške svežih krušaka. Tart se peče još 20-ak minuta dok kruške ne postanu zlatno smeđe, a rogač ne počne da miriše.

Tart od krušaka i rogača je idealan za ljubitelje zdravih poslastica. Može se poslužiti topao ili hladan, a zbog svojih sastojaka je i nutritivno bogat. Ovo je kolač koji podseća na prošlost, ali je u potpunosti prilagođen modernim ljubiteljima poslastica.

Komentari (0)

Loading