Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti
Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.
Rogač je sastojak koji se sve ređe koristi u modernoj kuhinji, ali ovaj tart dokazuje da zaslužuje mesto u vašoj kolekciji recepata. Rogač, bogat antioksidansima i vitaminima, često se koristi kao zamena za čokoladu, dok kruške dodaju sočnost i slatkoću ovom zdravom i jednostavnom tartu.
Za koru tarta potrebno je prhko testo koje se prvo peče 10 minuta na 180°C. Dok se kora peče, pripremite fil od mlevenog rogača, mleka i meda. Ova smesa se ravnomerno nanosi na koru, a na vrh se slažu tanke kriške svežih krušaka. Tart se peče još 20-ak minuta dok kruške ne postanu zlatno smeđe, a rogač ne počne da miriše.
Tart od krušaka i rogača je idealan za ljubitelje zdravih poslastica. Može se poslužiti topao ili hladan, a zbog svojih sastojaka je i nutritivno bogat. Ovo je kolač koji podseća na prošlost, ali je u potpunosti prilagođen modernim ljubiteljima poslastica.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)