KOKOS KOLAČ Sočan i mekan kao pahulja, ima da se zaljubite na prvi zalogaj
Pravi zimski kolač...
Kokos kolač je tako mekan i sočan, pravićete ga često. Pravi zimski kolač.
Sastojci:
280 g brašna
30 g kukuruznog skroba
1 kašika praška za pecivo
½ kašičice soli
113 g putera, sobne temperature
66 ml ulja
332 g šećera
3 velika jajeta, sobne temperature
1½ kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica ekstrakta kokosa
275 ml konzervisanog kokosovog mleka
80 g kokos pahuljica
Za glazuru:
113 g putera, sobne temperature
285 g šećera u prahu
167 g krem sira, hladnog
¾ kašičice ekstrakta vanile
½ kašičice kokosovog ekstrakta
80 g kokosovih pahuljica
Priprema:
Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 180 °C i lagano podmažite kalup veličine 23x33 cm. U činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i so. Mikserom ili viljuškom mešajte dok se dobro ne sjedini. Ostavite na stranu.
U velikoj posudi pomešajte puter, ulje i šećer. Mikserom mutite 2 minuta dok ne postane svetlo i pahuljasto. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro mešajući između svakog dodavanja (oko 10-15 sekundi između jaja). Dodajte vanilin ekstrakt, ekstrakt kokosa i kokosovo mleko i mutite dok se dobro ne sjedine. Dodajte prethodno pomešane suve sastojke u mokru mešavinu i promašajte lopaticom dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.
Završite dodavanjem kokos pahuljica i promešajte lopaticom dok se ne sjedini. Nemojte preterano da mešate. Testo ravnomerno rasporedite u pripremljeni kalup za tortu. Poravnajte vrh i lagano spustite kalup za torte na pult da biste uklonili sve mehuriće vazduha. Pecite 28 minuta ili dok čačkalica ne bude čista ili sa nekoliko vlažnih mrvica. Ostavite patišpanj da se ohladi u kalupu 20 minuta, pre nego što ga pažljivo okrenete na rešetku da se potpuno ohladi.
Napravite glazuru tako što ćete puter da mutite dva minuta mikserom na većoj brzini. Dodajte šećer u prahu u 3 serije uz lagano mešanje. Zatim dodajte hladni krem sir, ekstrakte vanile i kokosa. Mešajte samo dok glazura ne postane glatka. Izbegavajte prekomerno mešanje. Ohlađeni patišpanj premažite glazurom i posipajte seckanim kokosom. Uživajte!
Bonus video:
Možda vas zanima:
SOČNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert ukusa koji se pamti, a priprema je tako jednostavna
Ako volite voćne deserte, ovaj kolač ćete obožavati.
JAPANSKI ČIZKEJK Vazdušasti kolač mekan kao pamuk, ukusa koji priča priče
Treba vam samo 3 sastojka, a nema ko vam neće tražiti recept.
KOLAČ OD LIMUNA Slatko -kiselkasti spoj u desertu koji uspeva svima
Fenomenalni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta
Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)